Júliusban feloszlatta magát a testület

Új képviselő-testületet választottak Böhönyén

Önkormányzati képviselőket választottak a Somogy megyei Böhönyén vasárnap, miután júliusban a hattagú testület feloszlatta magát.

2015.10.12 10:15MTI

A korábbi képviselők közül hárman kerültek be ismét a testületbe, két független és egy jobbikos jelölt, mellettük három független lett még képviselő - tájékoztatta Vezér Ákos jegyző, a helyi választási iroda vezetője hétfőn az MTI-t.

A hat képviselői helyre huszonegyen pályáztak, közülük húszan függetlenként.

A böhönyei képviselő-testület a korábbi alpolgármester kezdeményezésére oszlatta fel önmagát. Az indítványban megfogalmazottak szerint a választások óta rossz a hangulat a településen, megromlott a viszony a tavaly októberben megválasztott Zsoldos Márta Piroska (független) polgármester és a képviselő-testület között, és a hivatalban gyorsan cserélődnek a dolgozók.

Az új képviselő-testület tagjai mellett három független polgármesterjelöltre is szavaztak a helyi lakosok. A jegyző vasárnap késő este az MTI-vel azt közölte, hogy a polgármester-választás érvényes, de szavazategyenlőség miatt eredménytelen volt, ezért 120 napon belül újabb időközi választást kell tartani. Zsoldos Márta Piroska legutóbbi és Szijártó Henrik korábbi polgármester egyaránt 577 szavazatot kapott (egy éve egy voks döntött közöttük), Kalocsai Bálintra pedig 29-en szavaztak.

A mintegy 2300 lakosú település választásra jogosult 1902 lakosa közül 1191-en mentek el szavazni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.