Városkép

Visszahelyezték a Sellő szobrot a Széll Kálmán térre

Makrisz Agamemnon görög származású Kossuth-díjas szobrász alkotását az elmúlt fél évben megtisztították és restaurálták.

2015.12.01 19:57MTI

Visszahelyezték a Sellő szobrot a Széll Kálmán térre - közölte a Budapesti Közlekedési Központ kedden a Facebook-oldalán.

Makrisz Agamemnon görög származású Kossuth-díjas szobrász alkotását az elmúlt fél évben megtisztították és restaurálták. Hasonlóképpen megújultak a kompozíció részét képező, mozaikokkal díszített betontányérok, amelyeket a művész felesége, Zizi tervezett.

A díszkutat nem az eredeti helyén, hanem a tér Szilágyi Erzsébet fasor felőli részén, az okmányiroda előtt állították fel - írta a BKK.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.