Fogvatartás

Nevet válthat a tököli büntetés-végrehajtási intézet

A tököli Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézete nevének megváltoztatását javasolja a belügyminiszter arra hivatkozva, hogy ott a felnőtt korú elítéltek száma már jóval meghaladja a fiatalkorúakét.

2015.11.25 12:31MTI

Pintér Sándor kormányzati portálon közzétett rendelettervezete az intézet a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet nevet venné fel.

Mint írta, az intézet gyakorlata nem felel meg a büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról szóló szabályozásnak. Az ugyanis kimondja, hogy csak a büntetés-végrehajtási intézet működése érdekében lehet felnőtt korúakat elhelyezni a fiatalkorúak bv-intézetében.

A tököli intézet kapacitása nagyobb, mint ahány fiatalkorút elhelyeznek ott, miközben a többi intézet túlzsúfolt - jegyezte meg a tárcavezető, aki arra is kitért: a hatályos szabályozás lehetőséget ad arra, hogy a fiatalkorúakat ne csak önálló intézetben lehessen elhelyezni, hanem a felnőttek intézete külön épületében vagy épületszárnyában is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.