Illegális bevándorlás

Rogán: tizenkét másodpercenként érkeznek migránsok az unió területére

"Folyamatos az áramlás Európa déli határainál, és az érdemi ellenőrzés hiánya miatt olyan emberek is bejuthatnak Európába, akik terrorcselekmények elkövetésére készülnek vagy arra képesek."

2015.11.24 19:41MTI

Átlag tizenkét másodpercenként érkezik egy illegális bevándorló az Európai Unió területére, a kontinens déli határainál nincsen érdemi ellenőrzés - közölte a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter keddi sajtótájékoztatóján Szolnokon

Rogán Antal azt mondta: folyamatos az áramlás Európa déli határainál, és az érdemi ellenőrzés hiánya miatt olyan emberek is bejuthatnak Európába, akik terrorcselekmények elkövetésére készülnek vagy arra képesek.

A jelenlegi információk alapján két olyan ember is lehet a párizsi merénylők között, aki az elmúlt egy év migrációs hullámával jutott Európába, ez nagyon komoly veszélyt jelent, amelyre fel kell készülni - hangsúlyozta.

A magyar kormány álláspontja, hogy a migránsok ellenőrizetlen beáramlását meg kell állítani és az Európai Unió külső határait le kell zárni. A schengeni határok védelme az elsődleges, azokon kívül kell ellenőrzési pontokat létrehozni, ahol megtörténik a politikai menedékjogra jogosultak kiválasztása - emelte ki.

A brüsszeli bevándorláspolitika a párizsi események fényében sem változott, Brüsszelben ma azt mondják, hogy a kettőnek nincsen semmi köze egymáshoz, holott ez nem így van - fogalmazott a miniszter. Kitért arra, hogy az Európai Unió biztonsági szervei, az egyes országok titkosszolgálatai, rendőri szervei folyamatosan figyelmeztettek arra, hogy az ellenőrizetlen bevándorlással együtt állandóan nő a terrorfenyegetettség, a terrorveszély. Mindez sajnos a párizsi eseményekkel igazolódott is - mondta.

Rogán Antal szólt arról, hogy újabb problémát jelentene, ha bevezetnék az Európai Bizottság által szorgalmazott kötelező bevándorlási kvótát. Ez azt jelentené, hogy az úgynevezett Junker-képlet alapján - amely 15 ezer ember befogadását jelentené egymillió emberenként évente - egy hazánkhoz hasonló méretű országba öt év alatt "szegednyi" migránst kellene betelepíteni - jegyezte meg.

Kiemelte: a magyar kormány ellenzi a kötelező bevándorlási kvótát, fellép ellene Brüsszelben is, de csak akkor lehet hatékony, ha megvan hozzá az emberek támogatása is. Ezért a Fidesz-frakció által indított petíciót a miniszterelnök és a kormány tagjai is támogatják, aláírják. Rogán Antal beszédében azt kérte, hogy minél többen támogassák a petíciót, hiszen minél többen írják alá, annál nagyobb erővel és súllyal tudnak nemet mondani Brüsszelben a kötelező bevándorlási kvótára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.