Minőség

Újabb mézhamisítási botrányra derült fény

Most a Dunántúlon robban a kaptár, a botrány részleteit holnap ismerteti a nyilvánossággal a Kaposvár és Térsége Méhészeinek Egyesülete.

2015.11.17 18:53Havariapress

A civil szervezet korábban egy híján húsz olyan különböző, a nagy kereskedelmi hálózatokban vásárolt mézet vizsgáltatott meg egy brémai laboratóriumban, melyeken az a megjelölés szerepelt, hogy az Európai Unión belüli és azon kívüli mézek keveréke. Akkor mind a 19 tételről az derült ki, hogy kínai keverék volt, most egy hasonló ellenőrzés során 15 tételről bizonyosodott be, hogy közönséges ipari méz. A botrányt kirobbantó egyesület szerdán a vizsgálatok menetének ismertetése mellett bemutatja a vizsgálati eredményeket is, majd a sajtótájékoztatót követően délután, egy főváros környéki méhész udvarán nyilvánosan el is égetik a megvizsgált, és álláspontjuk szerint jogellenesen árusított ipari minősítésű kínai méz tételeket. Mindezek mellett a szervezet a fogyasztókat megtévesztő gyakorlat beszüntetésére nagyszabású, országos demonstrációt szervez, ennek részleteit ugyancsak szerdán ismertetik majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.