Merényletek Párizsban

Összehívták a nemzetbiztonsági kabinetet

A Belügyminisztérium rendkívüli ülést hívott össze 2015. november 14-én kora reggel.

2015.11.14 09:39MTI
MTI

A Belügyminisztérium által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b6) és Pintér Sándor belügyminiszter (b5) a nemzetbiztonsági kabinet munkacsoportjának rendkívüli ülésén 2015. november 14-én kora reggel. Párizsban késő este összehangoltan több merényletet követtek el, a támadásoknak legalább 140 halálos áldozata van. Nyolc terrorista halt meg, közülük heten felrobbantották magukat.

- Azonnali tájékoztatást kért a BM-től a nemzetbiztonsági bizottság elnöke

Azonnali írásbeli tájékoztatást kért a Belügyminisztériumtól a párizsi merényletekről az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke szombat reggel.

Molnár Zsolt (MSZP) az MTI-nek elmondta: választ várnak arra, hogy milyen nemzetközi vonatkozásai lehetnek a történteknek. Rákérdezett továbbá, hogy az eset nyomán milyen készültségek vannak Magyarországon, és hogy miként készülnek a vasárnapi budapesti Magyarország-Norvégia labdarúgómeccsre - ismertette a testület elnöke.

A válaszok megérkezése után dönt arról, hogy összehívja-e az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát - mondta Molnár Zsolt, aki maga és pártja nevében részvétét fejezte ki a párizsi merénylet áldozatai családtagjainak.

Péntek este Párizsban több helyszínen merényleteket hajtottak végre, a francia rendőrség szombat reggeli adatai szerint 127-en meghaltak, mintegy 180-an megsebesültek, közülük 80-an életveszélyben vannak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.