Három ember ellen emeltek vádat

Fiatal lányokat kényszerített prostitúcióra egy gyöngyösi család

Vádat emelt az ügyészség három gyöngyösi férfi, egy apa és két fia ellen, akik fiatal lányokat fogadtak magukhoz, majd prostitúcióra kényszerítették őket.

2015.11.13 09:29Havariapress

A vádirat szerint a vádlottak először 2012 őszén beszéltek rá egy kiskorú, enyhén szellemi fogyatékos lányt, hogy költözzön hozzájuk, majd ezt követően, miután önként nem akarta árulni a testét, fenyegetéssel és verésekkel vették rá erre.

A lány tevékenységét szorosan felügyelték - szobáját is csak engedéllyel hagyhatta el -, az általa prostitúcióval megkeresett pénzt - összesen közel kétmillió forintot - pedig elszedték tőle. További fenyegetéssel még arra is rávették, hogy egyik ügyfelétől próbáljon további összegeket is kicsalni, arra hivatkozva, hogy teherbe esett tőle - ez végül is eredménytelen maradt.

2013-2014 során a vádlottak további két fiatal nőt költöztettek magukhoz, és ugyancsak rákényszerítették őket, hogy prostituáltként tevékenykedjenek, a szerzett pénzt pedig adják át a számukra.

Az egyik sértett többször is haza akart menni tőlük, és tiltakozott a prostitúciós tevékenység ellen, ám ilyenkor mindig veréssel térítették "jobb" belátásra.

A másik sértett kezdetben fenyegetés nélkül is hajlandó volt teljesíteni a család kérését, de neki is hamar meggyűlt a baja a háziakkal, amikor az első alkalommal az elvártnál kevesebb pénzt keresett. Ekkor ugyancsak alaposan elverték, ezt követően ő is csak kényszer hatására volt hajlandó engedelmeskedni.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben a Gyöngyösi Járási Ügyészség egyebek mellett kerítés és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat.

A vádhatóság mindhárom férfira fegyházbüntetés kiszabását és a prostitúciós tevékenységgel összefüggésben szerzett vagyon, illetve az elkövetéshez használt személygépkocsi elkobzását kérte a bíróságtól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.