Modellezés

Magyar-izraeli katasztrófavédelmi gyakorlat kezdődött Budapesten

A speciális tréninget az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon tartják mintegy tizenöt, a szomszédos országokból érkezett szakember számára.

2015.11.09 17:25MTI
FB BM OKF

Ötnapos magyar-izraeli szakmai katasztrófavédelmi gyakorlat kezdődött hétfőn Budapesten - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM).

A KKM és a MASHAV, az izrael külügyminisztérium nemzetközi fejlesztési együttműködésért felelős ügynöksége közös szervezésében és finanszírozásában rendezett speciális tréninget az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon tartják magyar és izraeli szakmai előadók mintegy tizenöt, a szomszédos országokból érkezett szakember számára.

A katasztrófakészültség és kockázatmenedzsment témában megrendezett szakmai tréningsorozaton a résztvevők előadásokat hallgathatnak meg a többi között az ipar- és IT-biztonságról, továbbá arról, hogyan működik a civil katasztrófavédelmi rendszerben a kiemelt infrastruktúrák védelme. Lesznek továbbá helyszíni gyakorlatok, és egy a vörösiszap-katasztrófát alapul vevő esettanulmánnyal is megismerkedhetnek. Mindemellett a tervek szerint a résztvevők az ENSZ katasztrófavédelmi és veszélyhelyzeti reagálási platformjába (UN SPIDER) is ellátogatnak majd - olvasható a KKM közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.