"Ömlött a földgáz"

Katasztrófavédelmi gyakorlatot tartottak a Főgáz-nál

Az összevont gyakorlaton a feltételezett helyzet szerint Budapest X. kerületében egy illegális földmunkavégzés során megsérült egy nagynyomású gázvezeték, és süvítő hang kíséretében ömlött a földgáz.

2015.09.25 17:56MTI

Katasztrófavédelmi gyakorlatot tartottak a Főgáz Földgázelosztási Kft.-nél pénteken - tájékoztatta a társaság az MTI-t.

Közleményében a cég emlékeztet arra, hogy a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság súlyos káresemény elhárítási terv készítésére kötelezi a Főgáz Földgázelosztási Kft.-t öt elosztóvezetékre vonatkozóan, ezeket a katasztrófavédelmi hatóság elfogadta. A jogszabály előírása szerint a terv alapján évente gyakorolni kell az elhárítást.

Az összevont gyakorlaton a feltételezett helyzet szerint Budapest X. kerületében egy illegális földmunkavégzés során megsérült egy nagynyomású gázvezeték, és süvítő hang kíséretében ömlött a földgáz. A Főgáz Földgázelosztási Kft., mint a vezeték üzemeltetője, ennek a kárnak az elhárítását gyakorolta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság közreműködésével.

A Főgáz Földgázelosztási Kft. jelenlegi szolgáltatási területén 5800 kilométer hosszú, jó állapotú, modern, rendszeresen karbantartott gázhálózatot üzemeltet - ismertették a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.