Szöglet

Nem lesz kötelező tananyag a foci

Csak választható opció a focióra, de nem lesz kötelező.

2015.11.08 11:59ma.hu

Mint ahogyan korábban a ma.hu is megírta, a Kormány.hu-n közzétett, az iskolai labdarúgás kerettantervére vonatkozó tervezet értelmében a fiúknak és lányoknak is kötelező lenne a futballoktatás, már az első évfolyamtól kezdve.

A szombat este elterjedt hírt a tárca a Mandiner kérdésére pontosította: csupán a nem kötelező részbe tennék be a focit.

Az EMMI azt a tájékoztatást adta, hogy a labdarúgás oktatását választhatóan "a heti öt testnevelésóra részeként vezethetik be az alap- és középfokú oktatási intézmények", a fociórák nem növelik az óraszámot.

Még arról sem született döntés, hogy heti két vagy csak egy testnevelésórát töltenének labdarúgással azoknak az iskoláknak diákjai, amelyek beillesztik oktatás programjukba ezt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.