Tudomány világfóruma

Áder: magasabb szinten kell gondolkodni a globális kihívásokról

A klímaváltozás kérdésében a tudomány felelőssége, hogy olyan hangon szóljon, amire felfigyel a világ, ha szükséges, vészjelzéseket adjon és megoldási javaslatokat tárjon a világ elé.

2015.11.07 10:58MTI
MTI/Kovács Attila

Ha sikerül magasabb szinten gondolkodni a globális kihívásokat jelentő változásokról, akkor esélyünk lehet arra, hogy kellő összefogással orvosolni tudjuk őket - mondta Áder János a Tudomány világfóruma (WSF) plenáris ülésének megnyitóján szombaton a Parlamentben.

A köztársasági elnök kiemelte: a klímaváltozás kérdésében a tudomány felelőssége, hogy olyan hangon szóljon, amire felfigyel a világ, ha szükséges, vészjelzéseket adjon és megoldási javaslatokat tárjon a világ elé. Hozzátette: a politikusoknak abban jut kulcsszerep, hogy érvényt szerezzenek az igazságnak.

Áder János hangsúlyozta: demokratikus ösztönző erőre, rendíthetetlen türelemre, újabb ötletekre, valamint kitartó ismeretterjesztésre és sok munkára van szükség ahhoz, hogy az emberiséget fenyegető legnagyobb baj elkerüléséhez a párizsi klímacsúcshoz hasonló állomásokon keresztül előre tudjunk lépni.

MTI/Kovács Attila


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.