Ügyfélbarát

Illetékmentes az első jogsi

Egyszerűsödik az ügyintézés a Nemzeti Közlekedési Hatáságnál is.

2015.11.05 14:51MTI

Egyszerűsödik az ügyintézés a Nemzeti Közlekedési Hatáságnál is, jelentősen csökkennek az ügyfelek adminisztrációs terhei, és számos új, ügyfélbarát megoldás segíti majd az emberek kiszolgálását - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Tasó László példaként hozta fel, hogy illetékmentesen szerezhető meg az első gépjárművezetői engedély. A mozgáskorlátozottak parkolási igazolványának meghosszabbítási eljárása szintén illetékmentes lesz - tette hozzá.

Az államtitkár elmondta: ezek az intézkedések részei a kormány bürokráciacsökkentő csomagjának, amelynek célja, hogy az ügyfelek számára az állami ügyintézés terhei, az eljárások egyszerűbbé váljanak. A csomag eredményeként a hatósági szolgáltatások díjbevételei mintegy 10 milliárd forinttal mérséklődnek - jelezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.