Lapszemle

Feljelenti a Magyar Hírlap a Kétfarkú Kutyát

A Kutyapárt a mai napon utcára dobott tízezer példányszámban egy ál-Magyar Hírlapot. Az igazinak ez nem tetszik.

2015.10.30 17:32ma.hu

A Magyar Hírlap szerkesztősége és kiadója arról értesült, hogy a lap arculatával egyező módon, védjegyével, tulajdonosának, szerzőinek nevével visszaélve, az újság jellegzetes megjelenését másolva - áltartalommal és álhírekkel - a mai napon tízezer példányszámú kiadványt adtak ki és terjesztettek ismeretlenek. Az álújság utolsó oldalán annak állítólagos kiadójaként a Kétfarkú Kutya Pártot tüntették fel - írja a pamflettel célbavett kiadó.

A Magyar Hírlap Kiadói Kft. álláspontja szerint ez a magatartás jogellenes, és nemcsak a kiadónak, illetve a szerkesztőségnek, de a jóhiszemű olvasóknak is kárt okoz. Attól ugyanis, hogy valaki humorosnak érzi magát, nincs joga törvényszegéshez, nem költözhet be más lakásába, nem veheti el más tulajdonát, haszonszerzésből nem lophatja el, nem másolhatja le majd nem terjesztheti annak szellemi termékét.

Elgondolkodtató - írják -, hogy a nyilvánosan hozzáférhető bírósági adatok szerint csak 2015. július 20-án bejegyzett, tényleges társadalmi támogatottsággal nem rendelkező Kétfarkú Kutya Párt miként rendelkezhet olyan személyi, tárgyi, valamint pénzügyi feltételekkel, amelyek lehetővé tették az álújság elkészítését, tízezer példányban való kinyomtatását, valamint terjesztését. A Magyar Hírlap Kiadói Kft. a szükséges jogi lépéseket megteszi.

A Magyar Kétfarkú Kutya Part Facebook-oldalán jelentette be a hírt ma reggel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.