Hírérzékenyebb

Főszerkesztő-váltás a Magyar Hírlapnál

Petán Péter, az új főszerkesztő elmondta, hogy a napilap irányultsága, szellemisége nem változik, marad a polgári, keresztény, jobboldali elkötelezettségű úton.

2014.09.01 15:26MTI
Fotó: Facebook/Magyar Hírlap

Szeptember 1-jétől Petán Péter, a lap eddigi megbízott főszerkesztő-helyettese irányítja a Magyar Hírlap szerkesztőségét. Közölte: "hírérzékenyebb" újságot tervez, amelyben több háttér jellegű anyag lesz, mivel szeretne "másként hozzányúlni bizonyos témákhoz".

Az új főszerkesztő jelezte: a héten egyeztet a rovatvezetőkkel. Hangsúlyozta: senkinek az elküldését, eltávolítását nem tervezi, "a létszámleépítés szóba sem került", egyfajta minőségi változást, szellemi megújulást szeretne a lapnál úgy, hogy közben ne változzon irányultsága és elkötelezettsége.

Mint mondta, a lapot korábban főszerkesztőként jegyző Stefka István a lapnál marad, és tiszteletbeli főszerkesztőként az újság társadalmi, gazdasági kapcsolatainak építése, a lap hírnevének öregbítése lesz a feladata. Petán Péter jelezte: számítanak arra, hogy Stefka István tanácsaival, ötleteivel segíti a munkájukat.

Széles Gábor, a lap tulajdonosa az MTI érdeklődésére közölte: a vezetőváltást részben az indokolta, hogy Stefka Istvánnak újabb feladatot szánnak, részben pedig az, hogy a lap online és nyomtatott szerkesztőségének hatékonyabb működése érdekében bizonyos belső átszervezéseket hajtottak végre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.