"Határozott és szigorú lépések kellenek"

Dávid Ibolya: A résztvevők kétharmada az MDF-fel értett egyet

A parlamentben kétharmada van a gyávaságnak, ugyanakkor az Akadémián azoknak volt kétharmados többsége, akik egyetértettek az MDF-fel abban, hogy határozott és szigorú lépések kellenek - közölte Dávid Ibolya szombaton, a nemzeti csúcstalálkozó után az MTI-vel.

2008.10.18 18:26MTI

A nemzeti csúcs bölcsebb volt, mint a Fidesz és az MSZP együttvéve - írta közleményében az MDF elnöke.

Dávid Ibolya
a megbeszélésen egyéves válságkezelési programot javasolt, melynek részeként 2009-ben egy évre felfüggesztenék a 13. havi nyugdíjat, 2008-as szinten tartanák a közalkalmazotti és köztisztviselői béreket, a nyugdíjakat, a közszférában eltörölnék az idei jutalmakat, bónuszokat, felfüggesztenék a vállalkozásoknak adott vissza nem térítendő támogatásokat, a családi pótlékot pedig az egy főre jutó jövedelemhez kötnék.

A politikai bizalom visszaszerzésére a pártelnök azt javasolja, hogy 2008. november 1-től minden parlamenti képviselő, miniszter és államtitkár, továbbá a miniszterelnök és a köztársasági elnök havi fizetésének a felét magyar részvények vásárlására költse, és azt tegye nyilvánossá.

Így minden politikus saját zsebén keresztül is érdekelt lesz a válságkezelésben. Továbbá az Országgyűlés alkossa meg az új pártfinanszírozási törvényt, hogy radikálisan csökkenjen az évi legalább 200 milliárd forintos összeg, amely a korrupció miatt folyik el - tette hozzá.

Az MDF elnöke szerint a szociálliberális kormány által 2002-ben elfogadott, és a Fidesz által is megszavazott 100 napos program miatt indult el az ország olyan lejtőn, ami miatt most sokkal nagyobb bajban van, mint a környező országok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.