Esélyegyenlőség

10 milliárd forinttal támogatja a kormány a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását

Több százezer embert érint a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának támogatása, amelyre két éven keresztül 10 milliárd forintot fordít a kormány.

2015.10.24 13:02MTI

Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szombaton az M1 aktuális csatornán elmondta: 2010-ben 700 ezer ember volt megváltozott munkaképességű és 18 százalékukat foglalkoztatták, de az elmúlt öt évben kibővítették a támogatotti kört és 30 százalékra emelkedett a foglalkoztatottak száma.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy több feladatot is el kell még végezni, a mostani támogatással az a céljuk, hogy az elsődleges munkaerőpiacon lévő cégeket segítsék, erre 10 milliárd forintot ad a kormány két éven keresztül. A vállalkozások ezt a pénzt a foglalkoztatást segítő szolgáltatásokra is költhetik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.