Foglalkoztatás

Egyházi állásportált indított közösen hét szerzetesrend

Az oldal oktatási, szociális és egészségügyi területen kínál állásokat.

2015.10.08 17:02MTI

Egyházi állásportált indított csütörtökön egy konzorcium, amely hét, közoktatási intézményeket fenntartó szerzetesrendből áll. Az oldal oktatási, szociális és egészségügyi területen kínál állásokat - közölte a konzorcium vezetője, a Piarista Rend Magyar Tartománya.

A közlemény szerint a www.egyhaziallas.hu oldalt elindító konzorciumot a piaristák mellett a Boldogasszony Iskolanővérek, a Congregatio Jesu (Angolkisasszonyok), az Isteni Megváltóról Nevezett Nővérek, a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya (jezsuiták), a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány, valamint a Szalézi Intézményfenntartó alkotja, az általuk fenntartott iskolákban és óvodákban országszerte 15 ezer gyermek keresztény szellemű nevelése, oktatása zajlik.

Az oldalon a történelmi egyházak fenntartása alatt álló intézmények oktatási, szociális és egészségügyi területre szóló álláshirdetései olvashatók. A portált a közleményben hiánypótlónak nevezték, jelezve: eddig még senki nem nyújtott álláshirdetési szolgáltatást koncentráltan a vallásos értékrendet magukénak valló vagy erre nyitott álláskeresőknek, sem a történelmi egyházi fenntartású intézmények számára. A júniusban elindított úgynevezett bétaverzión az intézményi hirdetők száma megközelítette a százat, és csaknem 5300 felhasználója lett az oldalnak.

A kezdeményezést a közeljövőben a vallásos értékrendet magukénak érző cégek hirdetéseivel is bővíteni kívánják, ezzel is biztosítva az állásportál önfenntartó működését.

A konzorcium tavasszal 180 millió forintos uniós támogatást nyert el intézményfejlesztésére, az állásportált is ennek keretében indították el.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.