Választanak

Időközi önkormányzati választást tartanak a szabolcsi Újkenézen

A voksolást azért kellett kiírni, mert a korábbi, egy jobbikos és öt független tagból álló testület ellentétek miatt feloszlatta magát.

2015.10.13 17:49MTI

Időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap Újkenézen, ahol a korábbi képviselő-testület feloszlatta magát - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen jegyzői feladatokat ellátó Mezőladányi Közös Önkormányzati Hivatal vezetője az MTI-vel.

Vass Attila elmondta, hogy a polgármesteri tisztségért négyen indulnak: Putnoki Zsolt a Fidesz-KDNP, míg Tóth Péter a Magyar Munkáspárt jelöltje, valamint függetlenként Dicső Zoltán (2014-ben megválasztott polgármester) és Sütő János. Megjegyezte, hogy volt egy ötödik jelölt is, de ő visszalépett az indulástól.

A hat képviselői helyre 29 jelölt pályázik.

Az időközi választást vasárnap 6 és 19 óra között tarják a Kisvárdához közeli településen, ahol 818 a szavazásra jogosultak száma.

A voksolást azért kellett kiírni, mert a korábbi, egy jobbikos és öt független tagból álló testület ellentétek miatt feloszlatta magát - tette hozzá a jegyző.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.