Fontos a finanszírozás biztosítása is

Gyurcsány: elsődleges a pénzügyi stabilitás biztosítása

A mostani helyzetben elsődleges a hazai pénzpiacon a pénzügyi stabilitás és finanszírozás biztosítása - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pénteken Budapesten azt követően, hogy a vezető pénzügyi, gazdasági szakemberekkel találkozott.

2008.10.17 12:24MTI

A kormányfő elmondta: a pénzügyi gazdasági élet vezetői egyetértettek abban, hogy ami eddig megtehető volt, azt közösen megtette a kormány, a jegybank, a felügyelet és a pénzügyi szereplők. "Minden lépésnél azt kell szem előtt tartani, hogy a legfontosabb a pénzügyi rendszer stabilitásának biztosítása" - mondta. A kormányfő utalt arra: lefelé módosították a jövő évi költségvetésnek alapot adó GDP növekedési prognózist, és arra az álláspontra jutottak a gazdasági szereplők képviselőivel, hogy adócsökkentésre csak azt követően kerülhet sor, ha a hazai gazdaság újra növekedési pályára áll, azaz csak középtávon lehet megfontolni az adómérséklést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.