Illegális bevándorlás

Önkéntes sorkatonákat a határra?

A Jobbik azt javasolja, hogy vezessék be Magyarországon az önkéntes sorkatonaság intézményét. Minden sorköteles kapna behívót, aztán eldönthetné, él-e vele.

2015.09.28 13:22MTI

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján rövid távú javaslatként fogalmazta meg, hogy önkéntes, erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkező civilek a Belügyminisztérium felügyelete alatt bekapcsolódjanak az illegális bevándorlás kezelésébe. Példaként hozta, hogy a teljes déli zöldhatár lezárása esetén egyszerre több helyszínen is próbálkozhatnak - akár erőszakos módon - a migránsok, így a honvédségtől és rendőrségtől számos egészségügyi, logisztikai feladatot átvállalhatnának az önkéntesek, ezzel segítve a hatóságokat.

A jobbikos politikus ötpárti szakpolitikai egyeztetés összehívására kérte a belügyi tárcát.

A közép- és hosszú távú megoldást Mirkóczki Ádám abban látta, hogy - az önálló határőrség felállítása mellett - Magyarország vezesse be az önkéntes sorkatonaság intézményét. Kifejtette: minden 18. életévét betöltött férfi kapna behívót és maga dönthetne, hogy él-e vele. A csatlakozást kedvezményekkel motiválnák - tette hozzá, jelezve: az állam tisztában lenne a hadköteles humánerőforrás állapotával és olyan felkészített erő jönne létre, amelyre bátran támaszkodhat.

A szóvivőt kérdezték arról is, hogy Magyarország amerikai "szószólójává" nevezték ki és az ország érdekeinek egyesült államokbeli képviseletében való részvételre kérték fel Connie Macket, az amerikai kongresszus korábbi republikánus tagját. Azt felelte: ha a tények hiteles közlése és nem propaganda a feladata, akkor nem látnak benne kivetnivalót. Amennyit hazudnak Magyarországról például a bevándorlással összefüggésben, "nem ördögtől való ötlet", ha próbálják ellensúlyozni - fűzte hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.