Illegális bevándorlás

Orbán támogatást gyűjt a horvát határzár előtt

A magyar-horvát zöldhatár tervezett lezárása előtt Orbán Viktor miniszterelnök felkeresi a visegrádi együttműködés (V4) tagállamait, magyar kormánytagok pedig Horvátországba látogatnak, hogy a sikeres akcióhoz szükséges támogatást szerezzenek.

2015.09.25 12:19MTI

A kormányfő ezt pénteken a bécsi magyar nagykövetségen tartott sajtótájékoztatóján mondta, azzal indokolva a látogatásokat, hogy nem elég csak a sajtón keresztül elmondani a világnak, mit miért tesz Magyarország.

Orbán Viktor szerint a bevándorlás utánpótlása korlátlan, ám ez az európai vezetők fejében még nem tükröződik.

A horvát határon is határrendészeti rendszert kell létesíteni

A magyar-horvát határon is létre kell hozni egy, a szerb határnál létesítetthez hasonló határrendészeti rendszert a határátlépés európai formáinak biztosítása érdekében - közölte Orbán Viktor pénteken Bécsben, Werner Faymann osztrák kancellárral és Reinhold Mitterlehner alkancellárral folytatott tárgyalásait követően.

A miniszterelnök a bécsi magyar nagykövetségen tartott sajtótájékoztatóján elmondta, Magyarország előtt két lehetőség áll. Az elsőt, a Horvátország által javasolt, Ausztria irányába vezető migránsfolyosó létrehozását az osztrák vezetés elutasította, mivel az ellentétes az uniós és nemzetközi szabályokkal.

Ezért az a feladat, hogy a szerb határon működő, a hozzá fűzött reményeket beváltott határrendészeti rendszer jöjjön létre Magyarország és Horvátország között is - mondta Orbán Viktor, kiemelve, hogy ezt, ha "nem is teljes szívvel", de Ausztria is tudomásul veszi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.