Illegális bevándorlás

Készülnek a gyékényesi vasúti határátkelő lezárására

Eddig több mint 15 ezren érkeztek Zákányba.

2015.09.23 18:48MTI
MTI Fotó: Varga György

Készülnek a gyékényesi vasúti határátkelő lezárására, a gyorstelepítésű drótakadály már elkészült, és a szögesdróttal körülvett vasúti kocsi is készen áll arra, hogy a határra tolják - tudta meg szerdán az MTI.

Péntek óta a horvát-magyar határra vonattal, a gyékényesi határátkelőhöz hozott, illetve más magyar településekről - Barcsról, Letenyéről - a Somogy megyei Zákányba, a vasútállomásra szállított migránsokat a rendőrök minden esetben kisebb csoportokban kísérték a többnyire 14-16 kocsiból álló szerelvényekhez. Az illegális bevándorlókat innen vitték tovább a regisztrációs pontokra.

Eddig több mint 15 ezren érkeztek Zákányba.

A mintegy 1100 lakosú Zákány polgármestere, Jankó Szabolcs (Fidesz-KDNP) szerda délután az MTI tudósítójának megerősítette a határ lezárásának előkészületeit, ugyanakkor azt mondta, arról nincs információja, hogy mikor zárják le a határt.

A migránsok szerdán is folyamatosan érkeztek és érkeznek a határra - mondta a polgármester, jelezve, hogy tudomása szerint késő délután egy újabb, nagyobb csoportot szállítanak a horvátok a határra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.