Illegális bevándorlás

Migránsok egy nagyobb csoportja Gyékényesnél átlépte a horvát-magyar határt

Egy nagyobb létszámú, illegális bevándorlókból álló csoporttal szemben intézkednek a rendőrök a gyékényesi határátkelőhely térségében.

2015.09.18 19:00MTI

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság péntek esti közlése szerint az illegális bevándorlókat a rendőrök a kijelölt regisztrációs pontokra szállítják. Arról, hogy pontosan hol vannak ezek a regisztrációs pontok, a rendőrség nem adott tájékoztatást.

Időközben a migránsok egy csoportja az úton gyalogolva kora este elérte a Zala megyei Surdot, ahol rendőrök biztosítják vonulásukat - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Egyelőre nehéz megbecsülni, hogy hányan lehetnek a Somogy megyei Gyékényes felől Nagykanizsa irányába tartók, de többségében fiatal férfiak, akik egymástól nem túl nagy távolságra haladnak folyamatosan. Több rendőrautó és a rendőrség egyik szállító busza is a helyszínre érkezett.

Az MTI úgy értesült, hogy az illegális bevándorlók valószínűleg a gyékényesi vasúti hídon keresztül jöttek át Horvátországból Magyarországra. Számukat 500-600-ra becsülték.

Migránsok százai érkeztek vonattal Magyarbólyba

Több mint 800 migráns érkezett vonattal a horvátországi Pélmonostorból a baranyai Magyarbólyba péntek este - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

A bevándorlókat, akik között sok a gyerek, a község vasútállomásán átszállították egy mentesítő személyvonatra, amellyel először Pécsre, majd onnan máshova viszik őket.

A vasútállomást mintegy ötven, kutyákkal érkező rendőr és gépfegyveres katona biztosította.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.