Illegális bevándorlás

Szerb embercsempészt fogtak a rendőrök: 17 szír szorongott a raktérben

A rendőrök a jármű átvizsgálása során a raktérben összezsúfolódva 17 szír állampolgárt találtak, akik nem tudták igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét.

2015.09.23 11:51MTI
Forrás: police.hu (a kép csak illusztráció)

Szerb embercsempészt fogtak el a rendőrök kedd éjszaka Mórahalomnál, a férfi 17 illegális bevándorlót szállított - tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán.

Szenti Szabolcs elmondta: a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei kedd este tíz órakor Mórahalom külterületén állítottak meg egy osztrák rendszámú járművet, amelyet egy 36 éves szerb férfi vezetett. A rendőrök a jármű átvizsgálása során a raktérben összezsúfolódva 17 szír állampolgárt találtak, akik nem tudták igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét.

Az illegális bevándorlók elmondták, hogy fejenként 600 eurót fizettek a sofőrnek, hogy Bécsbe szállítsa őket.

A rendőrség a szerb sofőrt embercsempészés bűntett gyanúja miatt őrizetbe vette, és gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítja. Az illegális bevándorlókkal szemben idegenrendészeti eljárást kezdeményeztek - tette hozzá a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.