Illegális bevándorlás

Családi alapon üzemelt az embercsempész-szervezet

Nagy mennyiségű készpénzt, éjjellátó készülékeket, több mobiltelefont és SIM-kártyát, három személygépkocsit és egy 7,5 tonnás tehergépkocsit foglaltak le.

2015.09.15 10:08MTI
MTI Fotó: Ujvári Sándor

Előzetes letartóztatásba került egy hattagú, "családi alapon működő" embercsempész-bűnszervezet - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden a honlapján. A gyanúsítottaknál nagy mennyiségű készpénzt és értékes gépkocsikat foglaltak le.

A rendőrség adatai szerint három ásotthalmi és két szegedi férfi, valamint egy algyői nő "családi alapokon működő bűnszervezetet" hozott létre, és rendkívül szervezetten követett el bűncselekményt. A csoport tagjai ugyanis felosztották egymás között a feladatokat, így egy-egy tag tartotta például a kapcsolatot a szerbiai bűnözői csoportokkal, szervezte meg a szállítást, kísérte az illegális bevándorlókat Magyarországon - olvasható a közleményben.

A gyanúsítottaknál tartott házkutatáson a nyomozók nagy mennyiségű készpénzt, éjjellátó készülékeket, több mobiltelefont és SIM-kártyát, három személygépkocsit és egy 7,5 tonnás tehergépkocsit foglaltak le - tették hozzá.

A bíróság elrendelte a gyanúsítottakat előzetes letartóztatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.