A Kutyákkal az Életért Alapítvány

Idén is ott lesznek a magyarok a Mentőkutyák Világbajnokságán

Dánffy Brigitta Kirával, Kröpfl Erzsébet Gaminnal, Arató Péter Bindyvel romkutatás kategóriában, Szíjártó Norbert Szantival pedig területkutatásban indul a bajnokságon.

2015.09.23 08:55ma.hu
Forrás: KÉA

A KÉA Mentőkutyás Szolgálata az idén is delegál résztvevőket a mentőkutyák világbajnokságára, melyet a dániai Aalborgban szeptember 23 - 27. között rendez meg a Nemzetközi Mentőkutyás Szervezet.

Mint korábban, most is kitartó szakmai felkészülés előzte meg a XXI. világbajnokságon való részvételt, amelyen Szabó Gábor elnök és szakmai vezető irányításával vesz részt a négy teamből álló csapat. Dánffy Brigitta Kirával, Kröpfl Erzsébet Gaminnal, Arató Péter Bindyvel romkutatás kategóriában, Szíjártó Norbert Szantival pedig területkutatásban indul a bajnokságon.

Az elmúlt évben 24 országból 120 induló vett részt az eseményen. Az erős mezőnyben a sok előkelő helyezés között egy kimagasló magyar sikert is elkönyvelhettünk. A Rácz Attila, Semyr team ezüstéremmel tért haza, öregbítve ezzel a magyar mentőkutyák nemzetközi hírnevét. A Kutyákkal az Életért Alapítvány csapata 1998 óta vesz részt nagyon jó eredményekkel az IRO (Nemzetközi Mentőkutyás Szervezet) Világbajnokságán. Több dobogós helyezéssel és első hellyel is büszkélkedhet Magyarország és a KÉA.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.