KÉA

Erősen kihűlt állapotban, de megtalálta az idős bácsit a mentőkutya

Eltűnt idős bácsira talált rá a mentőkutya! November 2-án este, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság értesítette a Jászberényi Kutyákkal az Életért Alapítvány (KÉA) ügyeletét, hogy eltűnt személyt keresnek.

2014.11.03 09:45ma.hu
Forrás: KÉA

Az idős bácsi a Pest-megyei Szada településen lévő Hargita Idősek Otthonából tűnt el délután. A 87 éves járókeretes férfit az intézet dolgozói a rendőrség és a polgárőrség már egy ideje kereste, de nem találták meg. Szabó Gábor, a KÉA elnöke azonnal értesítette a nemrégiben öt Mentőkutyás Szolgálat által együttműködési megállapodást aláírt szervezeteket, majd több mentőkutyás a helyszínre indult.

A Mancs a Kézben Mentőkutyás Egyesület elnöke, Pinkóczi Diána jelezte, hogy az eltűnt személy megadott helyszínéhez körülbelül 15 perce van teljesen bevethető állapotban, és már indult is Mangó nevű belga juhász mentőkutyájával.

A mentőkutyás póráz nélkül, a nyomkeresést megkezdte, majd rövid idő alatt meg is találta. Az idős bácsit erősen kihűlt állapotban adták át, az Országos Mentőszolgálatot munkatársainak, akik ellátták őt - tudtuk meg Orlik Zoltántól, a KÉA nagykövetétől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.