Illegális bevándorlás

Elszállították a migránsokat a röszkei átkelő szerb oldaláról

Teljesen kiürült a röszkei határátkelőhely szerb oldala, azt a valamivel több mint száz migránst, aki még arra várt, hogy kinyíljon a határkapu, és átkelhessen Magyarországra, buszokkal a szerb-horvát határ melletti Sidre szállították.

2015.09.19 16:32MTI

A migránsokat a szerb rendőrök kora délután a buszok felé irányították, így a két horgos-röszkei átkelőnél már csak a szeméthalmok emlékeztetnek az utóbbi napok tömegeire.

A szerb rendőrök feltehetőleg azért intézkedtek, mert pénteken Nebojsa Stefanovic belügyminiszter bejelentette: országa készen áll arra, hogy újra megnyissák a Szerbia és Magyarország közötti határátkelőket, és erről tárgyalni fog magyar kollégájával is. Kora délután az áteresztőpontnál is csak ketten várakoztak.

Eközben Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök üzenetben emlékeztette Orbán Viktor miniszterelnököt a Belgrád és Budapest közötti autópálya megnyitásának fontosságára, és reményét fejezte ki, hogy ez mihamarabb megtörténik.

Szerb sajtóértesülések szerint szombaton lezárták a Horvátország felé vezető sidi határátkelőhelyet, így jelenleg ott nem tudnak átjutni a migránsok.

A macedón vesti.mk hírportál pénteken azt közölte, hogy egy nappal korábban legalább 3700-an haladtak át az országon, akik Szerbia felé tartottak. A szerb-macedón határ közelében fekvő Presevóba naponta 3500-4000 migráns érkezik, őket is Sid irányába szállítják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.