Illegális bevándorlás

Rendvédelmi kar: megfelelő a határszélen szolgáló rendőrök ellátása

A határon szolgáló rendőrök minden nap kapnak meleg ételt, ami általában a vacsora. Napközben pedig szendvicseket és ásványvizet kapnak, vagyis nem igaz, hogy étlen- szomjan látják el a szolgálatot.

2015.09.18 17:03MTI

Sajtóhírekkel ellentétben megfelelő a szerb határnál szolgálatot teljesítő rendőrök ellátása - tájékoztatta a Magyar Rendvédelmi Kar (MRK) elnöke pénteken az MTI-t azt követően, hogy bejárta Röszke térségében a rendőrségi szolgálati helyeket.

Dobson Tibor úgy vélekedett: természetes velejárója a szolgálatnak egy olyan veszélyhelyzetben, mint a jelenlegi menekültválság, hogy csúszik egy-egy étkezés.

Azt mondta, hogy egy szolgálati szálláson, egy regisztrációs táborban, a röszkei belépési ponton, illetve a határvédelmi kirendeltségen tett látogatása során meggyőződött arról, hogy megfelelő a rendőrök elhelyezése és ellátása is.

Közlése szerint, veszélyhelyzetben előfordul és előfordulhat, hogy nem mindig komfortosak a körülmények.

Ugyanakkor a határon szolgáló rendőrök minden nap kapnak meleg ételt, ami általában a vacsora.

Napközben pedig szendvicseket és ásványvizet kapnak, vagyis nem igaz, hogy étlen- szomjan látják el a szolgálatot - számold be tapasztalatairól a MRK vezetője.

Dobson Tibor arról is szólt: arra kérte az Országos Rendőr-főkapitányság vezetését, hogy tegyen lehetővé hasonló bejárást az MRK számára a Baranya megyei határszélen is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.