Illegális bevándorlás

Terroristát fogtak el Röszkén

Az elfogott személyt minden bizonnyal a magyar rendőröket dobáló tömegben azonosították, és onnan emelték ki.

2015.09.16 19:47MTI

A migránsok között elfogtak egy azonosított terroristát Röszkén - jelentette az M1 aktuális csatorna tudósítója a helyszínről szerda kora este, hangsúlyozva, hogy ezt az információt hivatalosan senki nem erősítette meg.

A tudósító beszámolója szerint az elfogott személyt minden bizonnyal a magyar rendőröket dobáló tömegben azonosították, és onnan emelték ki. A kihallgatása megkezdődött - tette hozzá.

Szerda délután a migránsok áttörték a kaput a magyar-szerb határ szerbiai részén, Röszke 2-nél, és magyar területre áramlottak. A magyar rendőrök nem sokkal később visszaszorították a kaput áttörő bevándorlókat.

Terrorcselekménnyel gyanúsítják a férfit

Az M1 aktuális csatorna értesülése szerint terrorcselekménnyel gyanúsítják a magyar hatóságok azt a férfit, aki szerda délután arra biztatta a határ szerb oldalán a migránsokat, hogy törjék át a kerítést.

Az M1 információját a műsorban Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

A műsorban utaltak arra, hogy a férfi cselekedete a magyar törvények szerint kimeríti a terrorcselekmény elkövetésének fogalmát. Az M1 szerint a férfit őrizetbe vették, kihallgatása jelenleg is tart.

Csiszér-Kovács Viktória a röszkei átkelőkapu délutáni bedöntésével kapcsolatban elmondta, a rendőrség több személyt is előállított. Közlése szerint szerda este már békesség és nyugalom volt ezen a határszakaszon.

Arról is beszélt, hogy a magyar rendőrség a szerb kollégákkal együttműködve megpróbálja egyesíteni azokat a családokat, akiknek tagjai a határ különböző oldalán rekedtek.

A rendőrségi szóvivő azt is mondta, a magyar rendőrök saját ellátmányukból adnak vizet és szendvicseket a magyar oldalon rekedt gyerekeknek és nőknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.