Térítés

Terrorista tartott előadást egy mecsetben

A nemzetközi szinten is veszélyes terroristának tekinthető férfi szoros kapcsolatot ápol más terrorista csoportokkal.

2015.07.11 10:59ma.hu
anp

Egy terrorizmus miatt elítélt férfi két alkalommal is előadást tartott a limburgi Geleen nevű településen, Hollandiában, anélkül, hogy a rendőrség és az igazságszolgáltatás tudott volna róla. Mindezt a De Limburger és a Limburgs Dagblad nevű tartományi lapok saját értesüléseik alapján írták.

A belga Maaseik-ből származó Abdallah Ouabourról (41) van szó, akit 2007-ben hat év börtönbüntetésre ítéltek, mert ő volt a - Al Kaidához is kapcsolódó - GICM (Moroccan Islamic Combatant Group) marokkói terrorista mozgalom belga szárnyának vezetője.

Fényképek, valamint film- és hangfelvételes források alapján a belga férfi fél évvel ezelőtt a geleeni mecsetben is megjelent. Néhányan a marokkói származású belga férfit személyesen is látták az Al Houda mecsetben.

Az igazságügyi szervek kérésére megerősítették, hogy a képek az imahelyiségben készültek, de a férfi teljes bizonyossággal nem azonosítható ezek alapján.

Ouabor olyan nemzetközi szinten is veszélyes terroristának tekinthető, aki szoros kapcsolatot tart a casablancai (2003) és a madridi (2004) támadásokban részt vett emberekkel, amelyekben több mint kétszázan haltak meg - ítélte meg annak idején a belga legfelsőbb bíróság.

A mecset, Ouabor és ügyvédje sem kívántak válaszolni a felmerülő kérdésekre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.