Illegális bevándorlás

Azokat, akik Horgoson várakoztak, még beengedték Magyarországra

A bevándorlók úgy tudták, azért, mert a röszkei oldalon elfogytak az őket továbbszállító buszok. A migránsok türelmesen várakoztak.

2015.09.15 07:26MTI

Kétórás várakozás után, néhány perccel éjfél előtt a magyar határőrség elkezdte húszas csoportokban beengedni a várakozó migránsokat Magyarországra Horgosnál. A menekültek úgy tudták, a határt azt követően zárják le, hogy a helyszínen lévők bejutottak.

Huszonkét óra után nem engedtek be migránsokat Magyarországra a Horgos 2 határátkelőn. A bevándorlók úgy tudták, azért, mert a röszkei oldalon elfogytak az őket továbbszállító buszok. A migránsok türelmesen várakoztak.

Az MTI tudósítójának több migráns is azt mondta, nem szeretné, ha Magyarországon nyilvántartásba vennék, nem szeretne ujjlenyomatot adni. A legtöbben Németországba tartanak.

A határon különböző segélyszervezetek és önkéntesek adtak élelmiszert és vizet a migránsoknak, valamint ők segítettek nekik ötös sorokba rendeződni, hogy az átkelésnél ne történjen rendbontás. Szerb rendőrök is vannak a helyszínen, ám nem avatkoznak be a migránsok mozgásába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.