Együtt

Illatos út: fel kell mérni a szennyezés hatásait

Az Együtt szerint a Ferencvárost, Kispestet és Pesterzsébetet is érintő felmérés során kell tisztázniuk, hogy milyen károkat okozott a Budapesti Vegyiművek Illatos úti telephelyéről kijutott a szennyezés.

2015.09.14 13:59MTI

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja szerint a hatóságoknak teljes, a Ferencvárost, Kispestet és Pesterzsébetet is érintő felmérés során kell tisztázniuk, hogy milyen károkat okozott a Budapesti Vegyiművek Illatos úti telephelyéről kijutott a szennyezés - mondta hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján a párt kilencedik kerületi önkormányzati képviselője.

Baranyi Krisztina közölte: fel kell mérni, hogy milyen szennyező anyagokról van szó, azok milyen mennyiségben találhatóak meg a lakott területeken, majd azonnal meg kell kezdeni a kármentesítést.

A IX. kerületben már végeztek ilyen méréseket, de ezek eredményét "a polgármester úr titkolni szeretné" - mondta a politikus, aki önkormányzati képviselőként beletekinthetett a szakértői anyagba, és közölte, az több esetben is magas határérték-túllépéseket mutat.

Kiemelte, hogy a kispesti önkormányzat is elvégeztetett egy felmérést az ügyben, amelynek során a Wekerle-telep kútjaiból vetettek mintát, majd közleményben kérték a lakosságot, hogy ne locsoljanak a felszín alatti vizekkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.