Lesz-e megint "Mon-djon-le"?

Október 23. - A BRFK-n eddig ötven rendezvényt jelentettek be

Eddig ötven rendezvényt jelentettek be a főváros területére október 22-ére és 23-ára; a bejelentett rendezvényeket a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tudomásul vette - közölte a BRFK szóvivője, Tafferner Éva kedden az MTI érdeklődésére.

2008.10.14 16:12MTI

Mint mondta, a nemzeti ünnephez kapcsolódóan több állami, önkormányzati rendezvény is lesz a fővárosban, valamint több civil szervezet is szervez megemlékezést. 

A bejelentett rendezvényeket a BRFK tudomásul vette, mert megfeleltek a törvényi feltételeknek. Hozzátette: a belvárosban ezen a két napon jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani. 

Az Andrássy út, a Bajcsy-Zsilinszky út, az Erzsébet tér, a Szabadság tér, a Kossuth tér és a Corvin köz le lesz zárva a bejelentett rendezvények miatt annak érdekében, hogy a különböző csoportok gyakorolni tudják a minden magyar állampolgárt megillető gyülekezési jogukat - mondta a szóvivő. 

Megjegyezte: a rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy biztosítsák a nemzeti ünnepen tartandó rendezvények békés lefolyását. A rendőrség tájékoztatása szerint október 23-án indul a Budapest-Pozsony-Bécs szupermaraton verseny is, ami további forgalomkorlátozással jár. E két nap alatt a fővárosban érvényes forgalomkorlátozásokról a rendőrség későbbre részletes tájékoztatást ígért. 

Tavaly az október 23-ai nemzeti ünnep kapcsán több mint 100 rendezvényt tartottak a fővárosban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.