Mintegy kétezren vannak a rendezvényen

Charta tüntetés: Gyurcsány Ferenc is beszédet mondott a Kossuth téren - képek a rendezvényről

Körülbelül 300-400 ember gyűlt össze a Magyar Demokratikus Charta rendezvényére várva szombat délután két órára, egy órával a kezdés előtt a fővárosi Roosevelt téren. Ekkorra már felállították az öt, nemzetiszínű lobogóval feldíszített színpadot, a helyükre tették a hangfalakat és a kivetítőt is.

Képek a Charta rendezvényéről! képgaléria

2008.09.20 18:09MTI

Gyülekezés

A résztvevők többsége a ruhájára ragasztott, kék színű, Magyar Demokratikus Charta 2008 feliratú matricával várakozik a téren. A matricákat, az azonos feliratú karszalagokat, illetve a rendezvény térképét és "házirendjét" kék pólós rendezők osztogatják. Több vidéki résztvevő is különbusszal érkezett, az MTI tudósítói a helyszínen egy szerencsi és két nyíregyházi szimpatizánsokkal teli jármű érkezését látták. 

A környéken rendőröket csak elvétve látni, de viszonylag sok biztonsági őr van a tömegben. A rendőrségi két óra után nem sokkal lezárta a Lánchídra felhajtó sávot. Megjelentek az árusok is, akiktől kürtős kalácsot, perecet és üdítőket lehet vásárolni. A Clark Ádám téren délután két óráig körülbelül 200-250 ember gyűlt össze - jelentették az MTI tudósítói a helyszínről. A teret tűzszerészek vizsgálják át.

Clark Ádám teret is elhagyták

Elindult a mintegy kétezresre nőtt tömeg szombaton, 15 óra után néhány perccel a budapesti Clark Ádám térről a Lánchídon át a Magyar Demokratikus Charta demonstrációjának másik helyszínére, a pesti Roosevelt térre - jelentették az MTI tudósítói. Nem sokkal 15 óra előtt a Clark Ádám térre megérkezett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és felesége. A demonstráción megjelent Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter, Veres János pénzügyminiszter, Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője, Hagyó Miklós és Horváth Csaba főpolgármester-helyettes is, valamint több közéleti személyiség, köztük Vágó István televíziós műsorvezető és Vásárhelyi Mária szociológus. 

A menet előtt fiatalok egy traszparenst tartanak, amelyen az olvasható: "A köztársaságért, a demokráciáért, a szabadságért". A Roosevelt térről a résztvevők a későbbiekben tovább mennek majd a Kossuth térre; a rendezvényen felszólal a kormányfő és Demszky Gábor főpolgármester is.

Fotó: MTI


[1/2]next
  1. Gyülekezés
  2. Megérkeztek a Kossuth térre

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.