Ne áldozzak fel az emberek biztonságát

Fidesz: indokolatlan a Magyar Demokratikus Charta

A Fidesz azt kéri a kormánytól és az MSZP-től, hogy a Magyar Demokratikus Charta megalakulása érdekében ne áldozza fel azoknak az embereknek a biztonságát, akik a csendes többséghez tartoznak - mondta Lázár János, az ellenzéki párt parlamenti képviselője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

2008.09.05 16:27MTI

Mint kifejtette, az elmúlt hetekben "a kisebbségi kormány vergődése kapcsán ismét előkerült a hisztéria és a politikai balhé", amelynek "gerjesztése" mögött a Fidesz szerint befolyásos kormányzati tisztségviselők és vezetők állnak. 

Lázár János megjegyezte: ahelyett, hogy a kormány megoldaná a súlyos gazdasági és szociális válságot, a Magyar Demokratikus Charta gyűlését szervezik meg, annak ellenére, hogy a kezdeményezés indokát az elmúlt két hónapban "fenyegetés, robbantás és egyéb merényletek kapcsán sem sikerült előállítani". 

A melegfelvonuláson történt atrocitások után Gyurcsány Ferenc miniszterelnök július 6-án jelentette be, hogy a szélsőségek, az indulatok, az intolerancia elleni jogos nemzeti önvédelmet kezdeményez, és a charta gyűlést hirdetett szeptember 6-ra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.