Illegális migráció

Szentmihály felé tart a röszkei csoport

Röszke település felé tört ki egy 50 fős csoport "Syria" kiáltásokkal, hamarosan Szentmihályon köthetnek ki.

2015.09.09 22:16ma.hu

Szerdán este Röszke település felé kitört egy 50 fős csoport "Syria" kiáltásokkal - írta a Szegedma.hu. A rendőrök nem kísérték őket, mindenki ott maradt, hogy biztosítsa a tábort, a buszokra szállást, a migránsok étellel, itallal való ellátását. Azokat, akik elhagyták a gyűjtőpontot, majd Röszke belterületén kell megállítaniuk valahogy az egyenruhásoknak, ha csak hamarabb nem veszik fel őket az embercsempészek. Elképesztően sok a "gyanús" autó a környéken - jelentette a lap tudósítója.

A gyűjtőtábortól száz-kétszáz méterre lévő kukoricáson keresztül az éj leple alatt további több száz migráns szökött Szeged irányába. A rendőrség az ő mozgásukat már nem tudja követni, ezeket a hatásértőket a régi 5-ösön és a bekötőutakon várakozó embercsempészek szedhetik össze, és vihetik majd tovább Budapest, illetve Nyugat-Európa felé.

Mindeközben folyamatosan özönlenek befelé a migránsok a síneken, százak jönnek befelé itt a zöldhatáron, és még ezrek várnak Szerbiában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.