Tehetséggondozás

Csaknem 300 millió forintot kapnak a zenei szakképző iskolák az NGM-től

123 új hangszert vásárolhatnak az iskolák.

2015.09.07 17:26MTI

A nemzetgazdasági miniszter döntése alapján 290 millió forint taneszköz-beszerzési támogatásban részesül több középfokú zeneművészeti szakképző iskola - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a pályázat eredményeként 123 új hangszert vásárolhatnak az iskolák.

A középfokú zeneművészeti oktatást végző intézmények többsége a pályázati úton kiosztott támogatás nélkül nem tudná megfelelően fejleszteni a gyakorlati képzéshez szükséges eszköztárát, a művészeti ág eszközigénye kiemelkedően költséges - olvasható a tárca közleményében.

Az NGM tájékoztatása szerint a zeneművészeti oktatás fontos szerepet tölt be a személyiségfejlesztésben és a tehetséggondozásban, emellett a hagyományok és a nemzeti kultúra megőrzésének egyik fő eszköze. A mostani pályázat is hozzájárul ahhoz, hogy a magyar zenei szakképzés továbbra is kiemelkedő színvonalú maradhasson - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.