Tarlós

Lehet, hogy csak egyetlen tranzitzóna lesz a fővárosban

Mivel az osztrákok már nemigen engedik be a migránsokat, ezért nem logikus tovább fenntartani a központi pályaudvarokon ezeket a zónákat.

2015.08.26 09:29MTI
MTI Fotó: Ujvári Sándor

Budapest főpolgármestere a Kossuth rádióban szerdán elképzelhetőnek nevezte, hogy csak egyetlen tranzitzóna lesz a fővárosban.

Nagyon valószínű, hogy a pályaudvarokról ezeket a zónákat kijjebb fogjuk vinni. Az is lehetséges, hogy egyetlen ilyen zóna lesz - fogalmazott a 180 perc című műsorban Tarlós István, hangot adva azon reményének, hogy a parlament hamarosan olyan döntést hoz, amely "ezt a helyzetet kezelhetőbbé teszi".

Hangsúlyozta: nem szüntetik meg a szolgáltatást, amelyet humanitárius okok mellett azért vezettek be, hogy "a budapestieket védjük az anarchikus állapotoktól".

Tarlós István tényként említette, hogy csütörtökön születik végleges döntés tranzitzóna-ügyben; ezt előző este még csak valószínűsítette az M1 aktuális csatorna műsorában, akkor még két helyszínről beszélve.

Akkor a főpolgármester arról beszélt: mivel az osztrákok már nemigen engedik be a migránsokat, ezért nem logikus tovább fenntartani a központi pályaudvarokon ezeket a zónákat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.