Az SZDSZ átgondolja javaslatuk tartalmát

SZDSZ: Gyurcsány 12 pontja kiindulási alap, de nem elegendő

Az SZDSZ kiindulási pontnak és tárgyalási alapnak tartja Gyurcsány Ferenc miniszterelnök 12 pontos gazdasági javaslatát, de nem tekinti elegendőnek, ezeknél jóval határozottabb lépéseket vár el a kisebbségi kormánytól - mondta Fodor Gábor pártelnök.

2008.10.11 13:56MTI

A liberális párt legfontosabbnak a költségvetési plafonra tett törvényjavaslatának parlamenti elfogadását tartja, szándéka szerint a törvényhozás már hétfőn megkezdi a vitát és két hét múlva határoz is róla. Kóka János a tartós gazdasági recessziót nevezte a legnagyobb veszélynek, amit Magyarországnak okozhat a világgazdasági válságfolyamat. 

Emellett azt, hogy nem lehet majd a jelenlegi módon értékesíteni a piacon a magyar állampapírokat, mivel a válság elsősorban a túlköltekező államokat bünteti. A szabad demokraták hajlandóak átgondolni a jövő évi 400-450 milliárd forintos adócsökkentésre tett javaslatuk tartalmát, de határozott álláspontjuk, hogy súlyos károkat okozna az országnak, ha lemondana az adóreformról - hangzott el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.