Lista

Az MNB nyilvánosságra hozta az Értéktár Program értékbecslői nevét

Köztük van például Plesznivy Edit művészettörténész, Nudelman László numizmatikus, Lengyel László művészettörténész-főmúzeológus.

2015.08.03 23:33MTI

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nyilvánosságra hozta az Értéktár Program értékbecslőinek nevét hétfőn.

A MNB honlapján közzétett lista szerint a felsorolt tizenegy műkincs értékbecslését 14 szakértő és több múzeumi bizottság végezte, köztük van például Plesznivy Edit művészettörténész, Nudelman László numizmatikus, Lengyel László művészettörténész-főmúzeológus.

A jegybank közleményében hangsúlyozza: a műkincsek megvásárlását minden esetben teljes körű értékbecslés előzte meg, az illetékes országos közgyűjtemények által felkért értékbecslők munkájukért az MNB részéről díjazásban nem részesültek.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a program koordinálására, a műkincsek eredetiségének, művészettörténeti jelentőségének és értékének meghatározására hat tagból álló tanácsadó testület állt fel az MNB alelnöke, Gerhardt Ferenc vezetésével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.