Vádemelés

Idős asszonyok fülbevalóit tépte le - 15 évet is kaphat

Vádat emelt az ügyészség azzal a fiatal férfival szemben, aki tavaly ősszel hét nőt támadott meg Győr utcáin, letépte róluk az általuk viselt fülbevalót vagy nyakláncot, majd elmenekült a zsákmánnyal.

2015.08.03 09:43Havariapress

A vádirat szerint a 19 éves férfi rendszerint olyan, idősebb asszonyokat szemelt ki magának, akik értékesnek tűnő ékszert viseltek: áldozatait követte, majd egy alkalmas helyen kitépte fülükből a fülbevalót, az elrabolt ékszereket pedig később zálogházakban értékesítette.

Egy olyan eset is előfordult, amikor egy fiatalabb sértettet támadott meg a nyakláncáért, ez utóbbi nőt bántalmazta is. Az ily módon megszerzett ékszerek összértéke a negyedmillió forintot sem éri el, a támadó azonban már volt büntetve, így az esetében az irányadó büntetési tétel a halmazati szabályok szerint nem kevesebb mint 15 év.

A vádlott egy korábbi bűncselekménye miatt jelenleg is börtönben ülve várja ügyének bírósági tárgyalását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.