Fertőzés

Vigyázat, baktériummal szennyezett az ivóvíz három dél-somogyi településen!

Forralás nélkül nem iható a vezetékes víz három dél-somogyi településen, szerdától lajtos kocsikkal szállítják a vizet Barcsra, Drávaszentesre és Somogytarnócára, miután hétfőn baktériumos szennyezettséget találtak a hálózatban.

2015.07.29 19:58MTI

A BarcsMédia arról számolt be, hogy amint a Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. tájékoztatta az önkormányzatot az ivóvíz baktériumos fertőzöttségéről, azonnal megkezdődött a lakosság értesítése rádión, interneten és telefonon keresztül. Barcson szórólapokon is tájékoztatták a lakosságot, az önkormányzat a nagyobb intézményekbe, az idősotthonba és az óvodába palackozott vizet küldött.

Karvalics Ottó (Fidesz-KDNP) polgármester utasítást adott a közkifolyók elzárására és azonnali tájékoztatást kért a szolgáltatótól, hogy mitől és miért szennyezett a barcsi ivóvíz, de egyelőre csak feltételezések vannak. A polgármestert a megyei tisztifőorvos arról tájékoztatta, hogy péntekre várható vizsgálati eredmény.

Varga Tibor, a Nagyatádi Járási Hivatal közegészségügyi felügyelője a portál kérdésre elmondta: a vízben talált baktériumok bélgyulladást, hasmentést okozhatnak. Takarításra, mosdásra, mosásra, WC-használatkor továbbra is fel lehet használni, másra azonban csak 15 perces forralás után.

Gyarmati Judit, a DRV Zrt. kommunikációs referense az MTI érdeklődésére elmondta: a közegészségügyi hatósággal egyeztetve, a legkisebb közegészségügyi kockázatot is megelőzve rendeltek el szükségvízellátást. A vízminőség helyreállítása érdekében átmossák, fertőtlenítik a hálózatot. Ez várhatóan a héten befejeződik, majd egy újabb mintavétellel ellenőrzik a víz minőségét.

Az átmeneti időszakban három tartálykocsi reggel 8 és este 8 óra között folyamatos körjáratozással biztosít kiváló minőségű vizet a drávagárdonyi vízműtelepről.

A korlátozás mintegy 12 ezer embert érint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.