Erősen szennyezett

Szennyvíz került az ivóvízhálózatba Hurgadában

Az ivóvíz erős szennyezettségét állapították meg az egyiptomi hatóságok a népszerű tengerparti üdülőhely, Hurgada egyik negyedében.

2014.11.19 15:07MTI
freedigitalphotos.net/winnond

A Vörös-tengerért felelős regionális környezetvédelmi hivatal felmérései szerint a víz a megengedettnél jóval nagyobb mennyiségű coli baktériumot és ammóniát tartalmaz.

A vizsgálatok kimutatták, hogy szennyvíz került az ivóvízhálozatba. A jelentés szerint a víz minősége nem felel meg az egyiptomi egészségügyi minisztérium előírásainak, ezért emberi használatra nem alkalmas.

Az al-Ahrám című kormányközeli napilap szerint a hatóságokat a környék lakosai értesítették arról, hogy a zavarossá vált ivóvíz kellemetlen szagot áraszt, és az íze is jelentősen megváltozott. A környezetvédelmi hivatal jelentésében hangsúlyozta, hogy a víztározók fertőtlenítése megkezdődött, és azokat rövidesen tiszta vízzel töltik fel.

A coli baktérium minden ember szervezetében megtalálható, és alapvetően ugyan nem káros, de nagyobb mennyiségben betegséget, vagy hasmenést okozhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.