Felsőoktatás

Fidesz: piacképes diplomát kapnak a fiatalok

Ma a felsőoktatás versenyképes tudást, piacképes diplomát nyújt a hallgatóknak, az egyetemeknek pedig kiszámíthatóbb és tervezhetőbb működést.

2015.07.24 18:38MTI

A Fidesz pénteki közleményében azt írták, határozott lépéseket tettek annak érdekében, hogy a most bejutott diákok már egy olyan felsőoktatási rendszerbe kerülhessenek be, amely a munkaerőpiacra készíti fel őket. Utaltak arra is, hogy a felsőoktatás támogatására idén közel 25 milliárd forintot fordított a kormány.

Közölték: a hallgatói létszám csökkenésének oka, hogy idén kevesebben érettségiztek, mint tavaly.

A kormány a diplomaszerzés után is segíti a tanulókat adókedvezményekkel, munkahelyvédelmi akcióval és az első munkahely garanciaprogrammal. Ennek köszönhetően az elmúlt években Magyarországon enyhült a legnagyobb mértékben a fiatalok munkanélkülisége - áll a Fidesz közleményében.

Idén a felsőoktatásba jelentkező 105 ezer diák közül mintegy 72 ezret vettek fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.