Brókerbotrány

Fidesz: a bankok akadályozzák a kártalanítást

A bankok akadályozzák a Quaestor-ügyfelek kártalanítását - reagált a Fidesz-frakció az MSZP-s Szakács László pénteki sajtótájékoztatójára, amelyen a Quaestor ügyfeleinek járó pénz kifizetésére szólította fel a kormányt és a jegybankot.

2015.07.10 13:43MTI

A Fidesz-frakció az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az elmúlt hónapokban többször is kiderült, hogy a szocialisták nem a károsultak, hanem a csaló brókerek pártján állnak, legutóbb például nemmel szavaztak a pénzügyi szolgáltatók felügyeletét szigorító törvényre. Ezért szerintük teljesen cinikus és hamis az MSZP aggodalma a brókercsalások áldozatainak kártalanításáért.

Felidézték: kormánypárti javaslatra a parlament az elmúlt hetekben minden szükséges törvényt elfogadott ahhoz, hogy véget vessen az évtizedes pénzügyi korrupciónak. Áprilisban pedig a Quaestor-károsultak kárrendezésének felgyorsításáról külön törvényt hozott a Ház.

A bankok azonban az országgyűlési döntés ellenére nem akarnak kárpótlást fizetni a Quaestor-károsultaknak: megtámadták a törvényt az Alkotmánybíróságon (Ab), amivel jelenleg megakadályozzák a 20 ezer euró, azaz körülbelül 6 millió forint fölötti kártalanítási összegek zökkenőmentes kifizetését - írta reagálásában a Fidesz-frakció.

A kormánypárt bízik abban, hogy az Ab mielőbb dönt az ügyben, és teljesül a parlament akarata: "a szocialista brókerbotrányok áldozatai hozzájutnak a kártalanításhoz, a csaló brókerek pedig a börtönbe kerülnek".

Végül jelezték, hogy "a szocialisták ellenállásától és az Ab eljárásától függetlenül" a 20 ezer euró alatti kisbefektetők július 13-tól megkapják a Befektetővédelmi Alaptól a kártérítést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.