Mezőgazdaság

Magosz: ne csak bérlők, tulajdonosok legyenek a gazdák a földeken

Hosszútávon tervezni elsősorban a tulajdonnal tud az ember.

2015.07.03 21:47MTI

Ne csak bérlők, tulajdonosok legyenek a gazdák a földeken, mivel hosszútávon tervezni elsősorban a tulajdonnal tud az ember - mondta a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) elnöke pénteken az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Jakab István hozzátette: a szövetség keddi elnökségi ülésén felvetődött javaslat a forgalomképes, állami vagy magánföldek megvásárlására vonatkozik, céljuk, hogy a gazda tudjon versenyképesen dolgozni, művelhető táblaméreteket kialakítani.

A Magosz elnöke kiemelte: fontos, hogy minél előbb meg tudják vásárolni a földeket, mivel az idő előrehaladtával egyre inkább megjelenik, a "migrációs tőke", a tőkeerős vevők a piacon. "Ebben a hat évben még meglesznek a területalapú támogatások, most tud a gazda felhalmozni annyit, hogy beindítsa a vásárlást, le tudja tenni a saját erőt, amihez megfelelő hitelkonstrukció kell" - mondta Jakab István.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.