Sportrendezvények

Vasárnap futnak majd, hogy ne zavarják a közlekedést és a bevásárlást

Változás várható a hétvégi köztéri rendezvényekkel kapcsolatban, mert amióta az üzletek vasárnap zárva tartanak, a szombati napokra szervezett események még inkább megnehezítik a bevásárlást és a közlekedést.

2015.06.30 10:07ma.hu

Sokat bosszankodnak a futóversenyek és az egyéb rendezvények idejére lezárt közterületek miatt a nagyvárosokban- írja a közmédia. Amióta az üzletek vasárnap zárva tartanak, a szombati napokra szervezett események még inkább megnehezítik a bevásárlást és a közlekedést.

Budapesten különösen, de a vidéki városokban is gyakoriak a közterületi rendezvények. A lakók és közlekedők általában nyűgösek, ha lezárják a szokásos útvonalaikat, és sokan kifogásolják azt is, hogy amióta az üzletek vasárnap zárva tartanak, a szombati napokra szervezett események és útlezárások még inkább megnehezítik a bevásárlást és a közlekedést.

Zelcsényi Miklós, az Ultrabalaton, a Balatonman és a Night Run főszervezője a Kossuth Rádió Napközben című műsorában elmondta: a fővárosban szigorú szabályozás rendelkezik arról, hogy évente hány futóversenyt lehet rendezni, és milyen útvonalakon. Az 1-es kategóriájú versenyek hidakat és főutakat érinthetnek – ezekből öt lehet évente -, a 2-es kategóriájúak kisebb forgalmú utakat érintenek, és évente 8-10-et rendezhetnek belőlük.

freedigitalphotos/dan

Vasárnapra tesznek majd át versenyeket

Zelcsényi Miklós úgy véli, a szervezők alkalmazkodni fognak a vasárnapi boltzárhoz, és szombatról a hét utolsó napjára tesznek majd át a versenyeket. A versenyeket azonban egy évre előre tervezik, most alakítják ki a jövő évi versenynaptárat, az ideiek tervezésénél még nem tudhattak a boltok vasárnapi zárva tartásáról. A futóversenyeknek mindeközben alkalmazkodniuk kell a fővárosi útfelbontásokhoz, útépítésekhez és különféle szabadtéri rendezvényekhez is.

Azt azonban csak a laikusok gondolják lehetséges megoldásnak, hogy ezeket a versenyeket a Margitszigeten, a Városligetben vagy az Óbudai(Hajógyári)-szigeten is meg lehetne rendezni, tette hozzá Zelcsényi Miklós.

Ezeknek a versenyeknek teret kell biztosítani, hiszen a futás egyre népszerűbb, Budapesten több százezerre tehető a rendszeresen futók száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.