Fővárosi Közgyűlés

Jóváhagyták a 2017-es vizes vb-hez kiadandó fővárosi garancialevelet

Jóváhagyta a 2017-es, Budapesten megrendezendő vizes világbajnoksághoz kiadandó fővárosi garancialevelet keddi ülésén a Fővárosi Közgyűlés, amely döntött arról is, hogy állami tulajdonba adják a világbajnokság fő helyszínül szolgáló Dagály Strandfürdőt.

2015.06.23 12:06MTI

Az eredeti javaslathoz előterjesztői kiegészítést tett Tarlós István főpolgármester, valamint Bagdy Gábor és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, ennek értelmében a főváros biztosítja, hogy a Dagály Strandfürdő tulajdonjogát az államnak átadják.

Erre - mint Tarlós István elmondta - azért van szükség, hogy a létesítményfejlesztési munkálatok elkezdődhessenek és azt zökkenőmentesen lebonyolíthassák.

A Fővárosi Közgyűlés - mint az elfogadott előterjesztésben olvasható - köszönetét fejezi ki az államnak "a települési önkormányzatok működési feltételeinek biztosítása során gyakorolt adósságkonszolidáció keretében a BKV Zrt.-nél a főváros korábbi vezetése által 2010. évet megelőzően felhalmozott adósságállomány átvállalása érdekében megtett intézkedésekért".

Az előterjesztést 26 igen és 1 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett fogadták el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.