Határzár - M1

Bevándorlók károkat okoztak a határ menti gazdálkodóknak

Voltak, akik azt mondták, eddig segítették a bevándorlókat, de azok már annyi kárt okoztak nekik, hogy elfogyott a türelmük.

2015.06.18 12:55MTI

A magyar-szerb zöldhatáron át érkező illegális bevándorlók egy része károkat okoz a határ menti gazdálkodóknak - erről érintettek nyilatkoztak az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Az M1 több gazdálkodót és falugazdászt is megszólaltatott, akik arról számoltak be, hogy amerre az illegális határátlépők vonulnak, mindenben kárt tesznek. Voltak, akik azt mondták, eddig segítették a bevándorlókat, de azok már annyi kárt okoztak nekik, hogy elfogyott a türelmük.

Vass Antal mórahalmi falugazdász azt mondta, a vonulók fóliasátrakat vágtak már föl, kerítéseket és öntözőket rongáltak meg, és a gyümölcsösökben, a vetésekben, a búzatáblákban is kárt tettek.

Ásotthalom jobbikos polgármestere, Toroczkai László szerint a bevándorlók áradata "egészségügyi kockázatot" is jelent az ott élőknek.

Az egyik tompai gazdálkodó arról számolt be, hogy a bevándorlók sokszor egyszerűen beköltöznek az üresen álló házakba. Egy mórahalmi gazdálkodó arról számolt be, hogy nem csak letapossák az útjukba eső gabonatáblát, hanem teljesen indokolatlanul is rongálnak: például kerítéseket szaggattak le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.